woensdag 28 februari 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€12.00
Basisprijs
€10.00
Jongeren -26
€10.00
Personen met een beperking / +60
€10.00
UiTPAS regio Gent
€2.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€9.60
Groepen
Theater

De Abrikozenboom (Kayısı Ağacı)

Klub Kilim

Eigen Kweek is een traject voor regionale talentontwikkeling van jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. 55 Vlaamse cultuurhuizen selecteren per seizoen 4 voorstellingen met het oog op aanstormend talent. Dit seizoen stellen we Klub Kilim voor aan het grote publiek. Meteen 55 aanbevelingen om deze voorstelling te gaan bekijken!

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In het dorp staat een grote abrikozenboom, en daaronder vertelt de opa van Ali Can verhalen. Aan het eind van zijn leven krijgt de opa Alzheimer, wat zijn vertellingen alsmaar vager, bevreemdend maar ook droomachtig maakt.

In de Abrikozenboom dwaalt Ali rond in het kartonnen geheugenpaleis van zijn opa. Een archief van herinneringen en verhalen opent zich. In verschillende vertellingen beweegt hij van zijn persoonlijk levensverhaal naar dat van de grote verhalen uit de wereldgeschiedenis en terug. Hij komt terecht in een kluwen aan koortsachtige dromen waar mythes uit de wereldgeschiedenis doorheen echoën.

De Abrikozenboom is een beeldende voorstelling van het jonge Gentse collectief Klub Kilim in de traditie van het verhalen vertellen van Ali Cans Turkse opa, Ali Can keert er terug naar een bron van eerste herinneringen. Want daar start het verhaal van de mens en dat van hem, onder De Abrikozenboom.

Het theatercollectief Kulub Kilim (kilim betekent geweven tapijt) zag het levenslicht in 2022, en bestaat uit Joeri Happel, Ali Can Ünal, Lieselot Siddiki, Menzo Kircz, Rozemarijn van Kalmthout en Siebren Nachtergaele. Voor deze voorstelling werken ze samen met Damla Aydin een celliste opgeleid in Turkse en Westerse klassieke muziek. De Abrikozenboom is een productie van Eigen Kweek en een coproductie met NTGent en Platform 0090.

In de voorstelling wordt er Turkse boventiteling voorzien.

Van en met: Van & met: Joeri Happel, Ali Can Ünal en Lieselot Siddiki, Muziek: Damla Aydın, Eindregie: Menzo Kircz Zakelijk leiding, productieleiding & communicatie: Siebren Nachtergaele Kostuum: Zoubida, Kito Kotsoane Technisch ontwerp & techniek : Lasse Geudens Stage techniek: Marthe Leon Thys Met dank aan Trappelend Talent, TAZ, Vincent Company, Rozemarijn van Kalmthout, Gökhan Girginol, Mohammed Sultan, Yilmaz Koçak, Frederik Rogiers, Patrick Martens, Eva Teetaert, Emin Mektepli (de tapijtendokter), Monty, CAMPO en Stad Gent

Koop hier je tickets