zaterdag 02 april 19u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€10.00
Basisprijs
€8.50
Jongeren -26
€6.00
Kinderen -12
€8.50
Personen met een beperking / +60
€8.50
UiTPAS regio Gent
€2.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€8.00
Groepen
Theater Familie

Gitte (10+)

FroeFroe

In 1572 wordt Gitte door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Ze is op dat moment vijf jaar. Haar vader kent ze niet, het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Ze blijkt aanleg te hebben voor het stelen tot ze op een dag betrapt wordt!
Ze staat klaar om terechtgesteld te worden, de brandstapel likt aan haar voeten. En plots bedenkt de rechter zich. Als Gitte de dochter is van een Spaanse hertog, kunnen ze haar inschakelen als spionne. Gitte kan kiezen: branden of spion worden voor de protestantse Nederlanden.

Het Antwerpse figurentheatergezelschap FroeFroe bewerkte het bekroonde boek ‘Galgenmeid’ van Jean-Claude van Rijckeghem en Pat Van Beirs tot sterk beeldend theater vol heerlijke visuele en muzikale momenten die jong en oud omver blaast. Eat your heart out Game of Thrones…

In een schitterende combinatie van indrukwekkende poppen, acteurs en muzikanten brengt FroeFroe de duistere middeleeuwen op meesterlijke wijze tot wijze. Het resultaat is een spannende, verrassende en wervelende voorstelling.

Figurentheater duf en oubollig? Laat varen die vooroordelen! FroeFroe bewijst dat figurentheater in de spotlights van het theaterlandschap mag staan en een breed publiek aantrekt.

Credits: Spel, poppenspel: Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters, Annelore Stubbe | Muziek: I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot) met Arne Leurentop (electronica) | Regie: Marc Maillard | Videocreatie: Stijn Grupping en videorealisatie: Tim Oelbrandt | Techniek licht en klank: Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf | Tekst: Mieke Laureys, Marc Maillard, naar het boek Galgenmeid van Pat Van Beirs en Jean Claude Van Rijckeghem | Poppen:  Patrick en Marc Maillard, Ina Peeters, Astrid Michaelis | Kostuums: Astrid Michaelis | Decor: Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs e.a.

Koop hier je tickets