woensdag 13 maart 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€14.00
Basisprijs
€12.00
Jongeren -26
€12.00
Personen met een beperking / +60
€12.00
UiTPAS regio Gent
€2.80
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€11.20
Groepen
Theater

Wildeman

Theater Malpertuis

WACHTLIJST

Gratis inleiding om 19.15 uur in de foyer.

“Zou het waar zijn dat de Allerhoogste u een rekening presenteert? En indien wel, hoe ziet de mijne er dan uit?”

Ieder jaar in augustus sluit de uit Vlaanderen gevluchte cafébaas Beer zich op in zijn zolderkamer in Amsterdam om af te dalen in de gebeurtenissen van z’n leven. Het is een geschiedenis van verdriet en schaamte, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum. Een stad die drijft op handel en geld maar waarin de eenheid zoek is. En ook Beer is verscheurd, door een verinnerlijkte pijn waar hij niet omheen kan: drie vrouwen verloor hij in het kraambed, en nog steeds is hij op zoek naar die spreekwoordelijke andere helft. Is er voor Wildeman ook een Wilde-vrouw? En is dat niet het verlangen van iedereen?

Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schreef Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman 'Wildevrouw' een nieuwe monoloog 'Wildeman' voor rasverteller Bob de Moor.

In de monoloog krijgt de persoonlijke geschiedenis van Beer de focus. Hoe ga je met verdriet om? Mag men langer rouwen dan de omgeving dat meestal verdraagt? Kan er een moment komen waarop je je niet meer verzet tegen de pijn, maar die als het ware omarmt of loslaat? En hoe ga je om met een schuldgevoel? Blijft het opgesloten in je lichaam en ziel? Of komt er een moment dat het woorden krijgt en tot inzichten leidt?

tekst Jeroen Olyslaegers, spel Bob De Moor, vormgeving Steve Salembier, licht en geluid Rik Teunis, Wim Loobuyck, kostuum Lieve Pynoo. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Flanders Tax Shelter. Met dank aan: Piet Arfeuille, Thomas Janssens.

Het is een weldaad Bob De Moor te horen vertellen, met zijn meesterlijke dictie en perfecte timing. - Knack Focus

Koop hier je tickets