zaterdag 19 oktober 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€16.00
Basisprijs
€14.00
Jongeren -26
€14.00
Personen met een beperking / +60
€14.00
UiTPAS regio Gent
€3.20
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.80
Groepen
Humor Theater Cabaret

Mamamanie

Julie Delrue

Een jonge actrice wordt moeder. Ze voelt zich zo goed dat slapen niet meer hoeft. Bovendien blijkt ze opeens meertalig en in staat tot het bespelen van diverse muziekinstrumenten. Die jonge vrouw kan de hele wereld aan. Twee weken later wordt ze opgenomen op de afdeling psychiatrie, met lekkende borsten en zonder baby. Kraambedpsychose is de diagnose.

Hoe voelt het als er plots een deurtje opent in je hoofd waarachter alles mogelijk lijkt? En hoe keer je terug naar je vertrouwde zelf?

Onder de vleugels van Wouter Deprez vertaalt Julie Delrue (Studio Orka, Chantal) haar verhaal naar de scène, spelend op de grens tussen comedy en theater.

Benjamin Desmet (SX) is haar muzikale sidekick.

Mamamanie is de eerste solovoorstelling van Julie Delrue en is meteen een schot in de roos.

Van en met: Julie Delrue (concept, spel, tekst), Wouter Deprez (tekst, regie), Benjamin Desmet (muziek), Geert Vanoorlé (lichtontwerp), Ilse De koe (outside eye), Benjamin Desmet (beeld affiche), Alexia Leysen (foto affiche), Cultuurcentrum Brugge (coproductie), Jimmie Dimmick (spreiding), Lauranne Cleenwerck (scènefoto’s) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Literatuur Vlaanderen. Met dank aan: Entrepot Brugge en Cultuurkapel De Schaduw

juliedelrue.be

Haar kraambedpsychose inspireerde Julie Delrue (bekend van Studio Orka en haar rol als Els Heytens in Chantal) tot een openhartige, wervelende solo die lachsalvo’s, enkele tranen en respect oogst voor mentale ziekte.  - Knack Focus ****