zaterdag 14 september 20u00
Buurtpark Cultuurhuis

Driekoningenplein
9820 Merelbeke
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
Jongeren -26
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.00
Groepen
€13.00
UiTPAS regio Gent
Muziek Theater Dans

Bacchanten

Het Scheldeoffensief, Villa Voortman en Cie Marius

Bakchanten (een Griekse tragedie van Euripides uit de 5de eeuw voor Christus) is een verhaal over regels versus vrijheid, orde versus anarchie, mannelijkheid versus vrouwelijkheid.
Bacchus vermomt zich als een ongewone vreemdeling en geeft een wild feest vol primitieve schoonheid, extase en authenticiteit. De God daalt voor deze gelegenheid van zijn berg af naar, jawel, het buurtpark bij het Cultuurhuis Merelbeke. De koning probeert deze losbandige zuippartijen de kop in te drukken, maar gaat ten slotte aan zijn eigen dwangorde ten onder.         

Theatermakers Frank Dierens (Het Scheldeoffensief) en Kris Van Trier (Comp. Marius) zetten samen met multitalent Valentina Töth en de bewoners van Villa Voortman hun tanden in deze speelse, ritmische schriftuur, voegden eigen tekstmateriaal toe dat rechtstreeks aanleunt bij de thematiek, en voorzien het van krachtige, opzwepende livemuziek. 
Met de Scheldeoffensiefsters als dansende nimfen die alles in beweging brengen.       

Brood en spelen in een nieuw park dat dienst doet als decor voor een bacchanaal openingsfeest.

Van en met: Frank Dierens, Valentina Töth, Kris Van Trier, spelers uit Villa Voortman en Het Scheldeoffensief (spel), Gytha Parmentier (choreografie), NTGent, Het Scheldeoffensief, Comp. Marius en Villa Voortman (coproductie)

Openluchtvoorstelling op locatie – buurtpark Cultuurhuis Merelbeke

www.hetscheldeoffensief.be

www.villavoortman.be

www.marius.be