Evenementfoto Brick
donderdag 24 oktober 10u30
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€5.00
Leerling basisonderwijs

Brick

Samuel Bey

5e en 6e leerjaar
donderdag 24 oktober - 10:30 en 14:00

Ben je wat je bouwt? Of ben je ook veel méér dan dat?

In Brick staan bakstenen centraal. Simpele, rode bakstenen. Beetje stoffig, stevig én fragiel. Maar ook dragers van betekenis, als hoekstenen van onze samenleving. De basis voor het bouwen van een huis, een thuis.

Het personage op scène gaat aan de slag met 16 bakstenen. Hij begint ze te stapelen en iets op te bouwen. Om daarna de bakstenen te herschikken en anders te positioneren. Het zou een oneindig patroon kunnen worden, alle mogelijke combinaties uitproberend. Tot hij het over een andere boeg gooit en met grote kartonnen platen aan de slag gaat. Een fascinerend en absurd schouwspel.

We zien hoe Samuel Bey jongleert, beweegt en met deze alledaagse materialen live sculpturen creëert. Hij duwt, zoekt, zucht, leeft zich uit, bouwt op, breekt af en reconstrueert onophoudelijk, terwijl hij balanceert tussen dolle bouwvakker, verstrooide professor en virtuoze performer – rakelings langs en voorbij de klassieke grenzen van de circusperformance.

BRICK, een bizar en kwetsbaar uur waarin performer Samuel Bey een heel aparte invulling geeft aan het begrip ‘Bouwmarktmedewerker’. Het spektakel zit hem in de verstilling en concentratie waarmee hij een toren bouwt van bakstenen. We houden met hem onze adem in, en zijn – buiten hem – verbijsterd over de obsessieve moeite die hij doet om het toneel vervolgens spic en span te krijgen. Het is ingehouden lachwekkend, en roept bizar veel vragen op, maar overtuigt uiteindelijk wel. - Wijbrand Schaap in Cultuurpers

Van en met:
Concept en spel: Samuel Bey
Procesbegeleiding: Louis Vanhaverbeke
Exterior eye: Benjamin Verdonck
Artistieke input: Bauke Lievens en Sander de Cuyper
Techniek: Bob Cornet
Met de steun van de Vlaamse Overheid, Coproductie: PERPLX en CIRKLABO/30CC, Residenties: PERPLX, Miramiro, CIRKLABO/30CC, Tollhaus Karlsruhe en FIRM Artlab

www.samuelbey.com

Er is ook een voorstelling op donderdag 24 oktober om 14:00

Schrijf je klas hier in