Evenementfoto Bult in zicht! De motte van Schelderode
zaterdag 22 juni 10u30
Sint-Martinuskerk

Schelderodeplein
9820 Schelderode
België

Lezing

Bult in zicht! De motte van Schelderode

Pieter-Jan Lachaert

Stap terug in de tijd en ontdek de fascinerende wereld van mottekastelen! Deze middeleeuwse versterkingen uit aarde en hout waren het statussymbool van de adel en hadden vaak een belangrijke militaire betekenis. In Merelbeke werden drie mottes gelokaliseerd: in Munte, Melsen en Schelderode.

Bezoek de reizende tentoonstelling die ook halt houdt in de kerk van Schelderode van 22 juni tot en met 24 juli (elke dag van 13u30 tot 17u30) en leer meer over deze indrukwekkende bouwwerken en over het middeleeuwse landschap.

Extra

  • Gratis lezing door Pieter-Jan Lachaert op 22 juni van 10u30 tot 11u30. Bij mooi weer kan je dan aansluiten bij een wandeling tot de motte van Schelderode.

Schrijf je hier in voor 15 juni

  • Gratis Wandeling met gids op 7 juli: na een kort bezoek aan de expo neemt een gids van het toeristisch infopunt je mee doorheen Schelderode-dorp.

Schrijf je hier in voor 30 juni
 

  • Bouwwedstrijd! Win een LEGO®-workshop

Onze LEGO®-master bouwde een prachtig mottekasteel dat je op de expo kan bewonderen. Ga op de expo of thuis aan het bouwen met het educatieve LEGO®-pakket en win een gratis workshop van de LEGO®-master bij jou in de klas, of op je verjaardagsfeest!

Onze LEGO®-master maakte een handleiding vol handige tips, die ook bij de LEGO®-tafels op de expo te vinden is. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw een kasteel met alle belangrijke motte-onderdelen duidelijk herkenbaar. Stuur voor 31 juli een foto van je eigen mottekasteel in bultinzicht@west-vlaanderen.be en win!

Neem zeker een kijkje op de Facebookpagina ter inspiratie.

In samenwerking met Provincies Oost- en West-Vlaanderen.