woensdag 23 oktober 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€7.00
Basisprijs
€1.40
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Film

Das Lehrerzimmer

İlker Çatak

In dit meeslepend schoolklasdrama toont regisseur Ilker Çatak een morele strijd over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf.

Hoe ver ga je voor de waarheid? Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film won de Duitse Filmprijzen voor Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.

2023 | drama/fictie | 1.39 uur | D
Van en met: Ilker Çatak (regie) en cast: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau
Awards & nominaties: 2023 - Officiële Selectie (Panorama), Berlin Film Festival, 2024 -  Nominatie Oscar Beste Buitenlandse Film

Houdt je op het puntje van je stoel - Knack Focus

Das Lehrerzimmer is een film die het moet hebben van kleine dingen: een kleine diefstal, een klein drama, kleine emoties die hun sporen nalaten. Maar het levert wel een grote film op. - De Morgen

Waarschijnlijk de spannendste film die nu in de zalen speelt. - De Standaard