Evenementfoto GEANNULEERD Vonken en vuur: Raku, Obvara & Saggar
woensdag 29 mei 19u30
De Vleugel - lokaal 4

Potaardeberg 59
9820 Merelbeke
België

€125.00
Basisprijs
€25.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Beeld

GEANNULEERD Vonken en vuur: Raku, Obvara & Saggar

Wouter Vandenbranden

Voor halfgevorderde en gevorderde draaiers

In deze reeks ga je aan de slag met verschillende stooktechnieken onder deskundige leiding van docent Wouter. Raku is een oude Japanse techniek, Obvara is Baltisch en wordt ook wel eens 'meelsoep' genoemd. Saggar is dan weer 'chemischer' van aard en nauw verwant met pitfire. Elke techniek zorgt voor zijn eigen specifieke, verrassende effect!

Je werkt met grove klei die je achtereenvolgens gaat draaien, afdraaien en polijsten om mooie, gladde resultaten te bekomen. Tijdens de glazuursessie worden alle werken voorbereid zodat je er, jawel, met de vlam in de pijp kan invliegen tijdens de stooksessie. Een spectaculaire seizoensafsluiter!

 • 4 lessen op woensdag, de lestijd varieert naargelang de inhoud:
  - 29 mei: draaien, van 19.30 tot 22 uur
  - 05 juni: afdraaien en polijsten, van 19.30 tot 21.30 uur
  - 12 juni: glazuren, van 19.30 tot 21 uur
  - 19 juni: rakustook, van 18 tot 22 uur
 • Dit is een reeks voor ervaren draaiers: je moet vlot met minstens 1kg klei kunnen werken. Er wordt gewerkt met klei die een stuk steviger is, en waar je dus voldoende kracht voor nodig hebt.
 • € 125, materiaal inclusief

Schrijf je hier in

Voor Wouter, een materiaalkundige, voelde keramiek een beetje als thuiskomen: een wondere wereld van materialen, mineralen, sinteren en smelten, stoken en afkoelen. Hij houdt van experimenteren, vormen zoeken, spelen met texturen allerhande, waarbij hij in zijn werk vooral het ruwere opzoekt. Hij goochelt met glazuren, kleipoeders, ijzeroxides om zo karaktervolle, unieke stuks te bekomen.

Wouter is fulltime actief als keramist en docent in zijn eigen tuinatelier. Meer info: https://www.claywaves.be/