donderdag 16 januari 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Jongeren -26
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
UiTPAS regio Gent
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.00
Groepen
Theater Muziek

Jackie

Theater Malpertuis

Veertien jaar lang verdiepte Lien Wildemeersch zich in het leven en de persoon van de Britse celliste Jacqueline du Pré. Al die tijd droeg ze Jackie met haar mee als 'compagnon de route'. Ze werd haar muze en haar bron van inspiratie.

Eindelijk kan Lien de intensieve band die ze met de muzikante opbouwde - over de grenzen van de dood heen - delen met een publiek. Een band die drijft op het belang van troost en humor, een onmetelijke liefde voor muziek en een onvoorwaardelijke ‘lust for life’.

Jackie is dan ook geen biografie van Jacqueline du Pré, maar een wonderlijk mooie zoektocht naar wat ons als mens verbindt en naar wat je kunt dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven.

Over Lien Wildemeersch
Lien Wildemeersch (1983) is een Vlaams actrice en theatermaker. Ze was jarenlang lid van het NTGent-ensemble. Jackie verraste vriend en vijand met haar eerste eigen voorstelling. Ze won voor haar performance in Jackie de Acteursgilde Theaterprijs 2023 en werd terecht genomineerd voor een Ultima.

malpertuis.be

Van en met: Lien Wildemeersch (idee en spel), Renée Goethijn (coach), Daan Borloo (dramaturgie), Bérengère Bodin (bewegingscoach), Jana Roos (kostuum), Rik Teunis (licht en geluid), Alain Platel (outside eye), Theater Malpertuis (productie). Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Flanders Tax Shelter.

ONZE TIP

Jackie staat in onze persoonlijke top 3 van beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. We zijn dan ook enorm blij dat we deze voorstelling in Cultuurhuis Merelbeke kunnen tonen.

Dit stuk is een belichaamde liefdesbrief aan de muziek én het theater.- De Standaard ****