vrijdag 08 november 20u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€16.00
Basisprijs
€14.00
Jongeren -26
€14.00
Personen met een beperking / +60
€14.00
UiTPAS regio Gent
€3.20
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€12.80
Groepen
Theater

Josse Jnr.

LOD/Ahilan Ratnamohan, Josse De Pauw & Etuwe Bright Junior

Josse Jnr. gaat over het leren van taal en de onvermijdbare machtsrelaties die hieruit voortkomen. Hoe worden moedertaal en aangeleerde taal belichaamd? Hoe kan je met het specifieke 'vorm' geven van de taal een ster worden - en onder welke voorwaarden?

Junior is een economisch migrant uit Nigeria en beschouwt het theater als een laatste kans om iets beters te bereiken dan een job in de fabriek na een gefaalde voetbalcarrière.
Ahilan is een migrant uit de veel meer geprivilegieerde Australische context, maar met Sri Lankese Tamil-roots. 
Josse heeft al een leven lang over de hele wereld getourd als theatermaker en is een ster in eigen land. 

Wat gebeurt er wanneer de teksten van De Pauw, die hem zelf als gegoten zitten, door Junior ‘gebracht’ worden? En omgekeerd: wat gebeurt er wanneer De Pauw zich meet met de twee voetballers in hun bewegingstaal?

Alle spelers treden uit hun comfortzone. Het resultaat is schitterend en grensdoorbrekend theater: in taal, ritmiek en beweging.

Van en met: Ahilan Ratnamohan (concept, regie en spel), Josse De Pauw (tekst en spel), Etuwe Bright Junior (spel), Petar Sarjanovic (dramaturgie), Anne-Catherine Kunz (kostuums), Timme Afschrift & Gilles Roosen (techniek), Liesbet Termont (productieleiding), LOD muziektheater & ROBIN vzw (productie), Theater Kampnagel Hamburg, Explore the North / PAFFF Leeuwarden (coproductie). Met dank aan Monty. Met de steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid. Tax shelter intermediair: Flanders tax shelter.

www.lod.be

Recensies: