vrijdag 06 december 20u00
Sint-Martinuskerk

Schelderodeplein
9820 Schelderode
België

€15.00
Basisprijs
€13.00
Jongeren -26
€13.00
Personen met een beperking / +60
€13.00
UiTPAS regio Gent
€3.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
Muziek

Klassiek recital

Firgun Ensemble

Firgun is een onvertaalbaar woord uit het Hebreeuws en betekent zoveel als: “Blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt”. Het Firgun Ensemble is in 2017 ontstaan aan de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel. De muzikanten werden gecoacht door onder meer Gilles Millet (Danel kwartet), Tony Nys (Malibran Quartet), Karel Steylaerts (Trio Fenix) en Amy Norrington (Oxalys). Ze vervolmaakten zich aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en het Orpheus Instituut te Gent.

In januari 2018 wonnen ze het Nederlandse Storioni Willem Twee Concours, samen met de publieksprijs. In 2022 won Firgun de Supernova competitie in eigen land, georganiseerd door het Klarafestival.

Intussen zijn ze een graag geziene gast op verschillende internationale podia (Grachtenfestival Amsterdam, Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, BOZAR, Flagey, De Singel, De Bijloke) en zijn ze regelmatig te horen op Klara, Musiq’3 en NPO Radio 4.

Het Firgun ensemble brengt met Mozarts klarinetkwintet een meesterwerk en laat je via het kwintet van Coleridge Taylor kennismaken met een onbekende parel. Tussenin brengen ze enkele werken uit hun nieuwste album Fingerprints, met nieuwe muziek van Vlaamse componisten.

firgunensemble.com

Van en met: Jeroen Vrancken (klarinet), Ludovic Bataillie en Ciska Vandelanotte (viool), Audinga Musteikyte (altviool), Karin Broeckhove (cello)