Cultuurhuis Merelbeke

De expo's zijn gratis te bezoeken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Linde Hermans - (un)bearable lightness

20 april - 26 mei 2024

Linde Hermans is de winnaar van de kunstopdracht die werd uitgeschreven voor het buurtpark van het Cultuurhuis. Speciaal voor dit park ontwierp ze 'Stenenstelsel', drie bijzondere stenen die de relatie tussen natuur en cultuur benadrukken.

In de tentoonstelling die hierbij aansluit, speelt ze met de dualiteit van de dingen en zoekt ze de balans tussen lichtheid en zwaarte.

Extra:

Linde is aanwezig op de expo telkens van 14 tot 17 uur:

  • op zaterdag 20 april (opening)
  • op zondag 26 mei (finissage)

Cursisten Ateliers Beeld - Eindejaarsexpo

1 tot en met 23 juni

De Ateliers Beeld staan garant voor kwalitatieve reeksen in uiteenlopende beeldende disciplines. Van fotografie over keramiek en tekenen tot florale kunst, voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ontdek tijdens deze eindejaarsexpo een bonte verzameling werken met afgewerkte stukken maar ook met een inkijk in het creatieproces.

Inschrijven voor het atelieraanbod 24-25 kan vanaf dinsdag 18 juni om 18 uur online, telefonisch of aan de balie.

Extra:

  • Opening vrijdag 31 mei in Pastorie Munte van 17 tot 19u30 & in Cultuurhuis Merelbeke om 20 uur: feestelijke opening met muziek door samenspelgroepen van de Ateliers Muziek
  • in het Cultuurhuis: originele kunstcreaties in de mobiele tentoonstellingsbox van De Wadi, een woonplaats voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in Merelbeke.