Cultuurhuis Merelbeke

De expo's zijn gratis te bezoeken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Niko en Lut Van Stichel – Vandebos - Trouble in Paradise

10 februari - 24 maart 2024

Kunstenaarsduo Niko en Lut Van Stichel-Vandebos zetten hun artistieke zoektocht rond de uitdagingen van deze tijd verder en dompelen je onder in een fantasierijke florale wereld met weerhaakjes.

Naast sculpturen tonen deze veelzijdige kunstenaars werken in diverse materialen, alsook licht- en geluidskunst, tekeningen, prints, tapijten en assemblages.

De expo wil de bezoeker artistiek prikkelen en inspireren om ook lokaal bij te dragen aan de globale doelstellingen rond klimaat en internationale solidariteit.

Extra:

  • vrijdag 9 februari om 20 uur: exclusieve rondleiding en toelichting door de kunstenaars, gratis maar schrijf je in.

Linde Hermans - Stenenstelsel

20 april - 26 mei 2024

Linde Hermans is de laureaat van de kunstopdracht Cultuurhuis Merelbeke. Met het werk Stenenstelsel maakt ze de verbinding tussen het Cultuurhuis en het omliggende park. In haar werk vestigt ze de aandacht op de interactie tussen natuur en cultuur en de relatie van de mens hierin.

Ateliers Beeld - Eindejaarsexpo

1 tot en met 23 juni

Cursisten van alle Ateliers Beeld stellen hun creaties van het afgelopen schooljaar tentoon in de exporuimte van het Cultuurhuis én in Pastorie Munte.