zaterdag 04 mei 19u00
Cultuurhuis Merelbeke - Theaterzaal

Driekoningenplein 15
9820 Merelbeke
België

€10.00
Basisprijs
€8.50
Jongeren -26
€8.50
Personen met een beperking / +60
€8.50
UiTPAS regio Gent
€2.00
UiTPAS regio Gent met kansentarief
€8.00
Groepen
€6.00
Kinderen -12
Familie Muziek Theater

Prins Arthur V (8+)

Froe Froe

Uit 'Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat' van Benny Lindelauf sprak één verhaal figurentheatermakers Froe Froe in het bijzonder aan: 'De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde'. Een keihard, mooi en intrigerend verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit, met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassende plot.

Een bezeten marionettist die ondanks verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op 'Le Grand Concours Des Marionnettes et des Poupettes', in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionet kan zijn. Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien Arthur en Zenna langzaam naar elkaar toe.

'De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde' baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie. Froe Froe bewerkt het verhaal van Arthur tot een verrassende en poëtische voorstelling.

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast.

Met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Marianne Loots, Ellen De Mul (Spelstage), Mattis Van Den Branden (Assistentiestage), Live - muziek van en door: Luna Janssens (Compositie en uitvoering - stage kleinkunst), Techniek: Jo Heijens en Marjolien Cuypers, Tekst naar Benny Lindelauf van Jan Maillard en cast, Regie: Marc Maillard

Koop hier je tickets